Οικονομία

18.500 άνεργοι θα δουλέψουν σε Δήμους


Οκτάμηνη απασχόληση θα εξασφαλίσουν τους επόμενους μήνες περίπου  18.500 άνεργοι, μέσω των προγραμμάτων  κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σε 59 δήμους όλης της χώρας.

Η αρχή θα γίνει τον  Μάρτιο από το Δήμο Περάματος στον Πειραιά, ο οποίος έχει  ολοκληρώσει την απαιτούμενη προετοιμασία  για  την εφαρμογή προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης. Θα ακολουθήσουν άλλοι δήμοι, που εμφανίζουν  υψηλά ποσοστά  ανεργίας.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν, θα υπογράψουν 8μηνες συμβάσεις. Η μηνιαία αμοιβή θα είναι 495 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 419 ευρώ για τους κάτω των 25. Επιπλέον θα καταβάλλονται επιδόματα για  νυχτερινή εργασία και για βαρέα-ανθυγιεινά.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήρια:
-     την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών)
-     το διάστημα ανεργίας
-    την μοριοδότηση με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση.

Στο Πέραμα όπου η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, θα απασχοληθούν  510 δημότες, αριθμός που αντιστοιχεί 30% των μακροχρόνια ανέργων της πόλης.

Με βάση τους δείκτες  μακροχρόνιας ανεργίας θα επιλεγούν εν συνεχεία 19 δήμοι, όπου θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις περίπου 6.000 άνεργοι.

Εντός του τρέχοντος έτους το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας  θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ σε άλλους 32 δήμους, οι οποίοι θα απασχολήσουν σε κοινωφελή εργασία περίπου 12.000 άτομα

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις