Ελλάδα

Άδωνις την ώρα του πολύνεκρου ναυαγίου: Οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα!


Αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης για «ομαδική προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας»(!), την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση δεκάδων προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή κοντά στους Παξούς, όπου τελικά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άτομα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αμέσως μετά το ρεπορτάζ του καναλιού για το πολύνεκρο ναυάγιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης το μόνο που βρήκε να πει ήταν: «Φαντάσου πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112»!

Για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Εδώ έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας»!

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτσης έκανε λόγο για "ανατριχιαστική δήλωση" που είναι "ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη".

Προσθέτει ότι «ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή» και υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που «οφείλει επιτέλους να πάρει θέση». Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης ρωτά αν ο πρωθυπουργός «συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και «ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα». «Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης η Όλγα Γεροβασίλη που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή αναρωτήθηκε στο twitter:  «Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;»

Διαβάστε επίσης