Χρηστικά

«Μικρές αγγελίες» πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες!


Στον ειδικό ιστότοπο που κατασκεύασαν υπάρχουν ήδη 34.456 ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» σε δελεαστικές τιμές

Ειδικό εύχρηστο ιστότοπο κατασκεύασαν οι τράπεζες στον οποίο δημοσιεύονται, αναλυτικά και κατατοπιστικά στοιχεία των ακινήτων που βγάζουν στο «σφυρί», με στόχο να τρέξουν ταχύτερα οι πλειστηριασμοί.

Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην εφαρμογή, διαλέγει την περιοχή που θέλει αποκτήσει ακίνητο, επιλέγει τι είδους ακίνητο επιθυμεί και αρχίζει το ψάξιμο από τον υπολογιστή του.

Η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα που καταγράφεται από το 2018, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα επιταχύνει τους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ακινήτων εκτιμούν τραπεζικά στελέχη.

Στην ουσία πρόκειται για «μικρές αγγελίες» στις οποίες καταγράφονται τα δεδομένα των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, λόγω απλήρωτων δανείων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Πρόκειται για την πλατφόρμα www.landea.gr η οποία είναι ήδη στον αέρα και περιμένει υποψήφιους «υπερθεματιστές». Το προφίλ της είναι αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο, από αντίστοιχες ιστοσελίδες πώλησης ακινήτων.

akinhta

Σε αυτή ο ενδιαφερόμενος θα διαπιστώσει ότι για τα κατασχεμένα ακίνητα, υπάρχουν πληροφορίες για την περιοχή του βρίσκονται, χάρτης της Google Maps, ακριβής διεύθυνση, όροφος, το εμβαδόν, τα δωμάτια που διαθέτει και τυχόν άλλα έξτρα, καθώς επίσης και φωτογραφίες, οι οποίες αναφέρει η επισήμανση έχουν ληφθεί από το Google streetview!

Βεβαίως, για κάθε ακίνητο αναγράφεται και η τιμή πρώτης προσφοράς της δημοπρασίας.

akinht

Όπως δηλαδή κάνουν οι ιδιώτες που ανεβάζουν αγγελία για να πουλήσουν το ακίνητό τους και φροντίζουν να παρουσιάσουν όλα τα πλεονεκτήματά του.
Αν ο ενδιαφερόμενος πατήσει το πράσινο μπάνερ με την ένδειξη «Θέλω να συμμετάσχω» τότε οδηγείται στην ιστοσελίδα https://www.eauction.gr στην οποία θα βρει τις τεχνικές λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως είναι τα στοιχεία του οφειλέτη και πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο φορέας που το εκπλειστηριάζει (τράπεζα, Δήμος, ιδιώτης), η ημερομηνία του πλειστηριασμού και τα στοιχεία του συμβολαιογράφου.

Επίσης, μια σημαντική διευκόλυνση που παρέχει ο ιστότοπος www.landea.gr είναι, πως ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει, πρώτα  συγκεκριμένη περιοχή στην οποία ψάχνει ακίνητο και στη συνέχεια να ψάξει αν εκπλειστηριάζεται κάποιο ακίνητο που τον ενδιαφέρει είτε είναι μονοκατοικία, διαμέρισμα είτε οικόπεδο ή και βιομηχανική εγκατάσταση.

vila

Θα τρέξουν οι πλειστηριασμοί

Οι τράπεζες βλέπουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αύξηση της ζήτησης στα ακίνητα, λόγω βασικά του Airbnb, που καταγράφεται από πέρυσι και θεωρούν ότι εκ του λόγου αυτού, θα τρέξουν και οι πλειστηριασμοί, αφού όσοι επιζητούν επένδυση σε ακίνητα, οι πλειστηριασμοί προσφέρουν ευκαιρίες σε δελεαστικές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 34.456 ακίνητα, ενώ 669 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης