Επιχειρήσεις

Με 80,4% στην "Κρητών Άρτος" το SwitzGroup


Το ινδικών συμφερόντων SwitzGroup που εξαγόρασε πρόσφατα το 60,6%  της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ εταιρείας αρτοσκευασμάτων "Κρητών Αρτος", αυξάνει σταδιακά το ποσοστό του, συγκεντρώνοντας μετοχές  μέσω χρηματιστηρίου και από τους εναπομείναντες βασικούς μετόχους.

 Η προσπάθεια διευκολύνεται καθώς η εταιρεία πρόκειται να φύγει από το χρηματιστήριο και θα διακοπεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της. Η απόφαση των νέων ιδιοκτητών θα επικυρωθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου. Στη ΓΣ θα ληφθούν επίσης αποφάσεις για  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,5 εκατ. ευρώ και για  εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Από τη λίστα  μετοχικών αλλαγών σε εισηγμένες εταιρείες  που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Χρηματιστήριο, προκύπτει ότι το SwitzGroup κατέχει πλέον το 80,37% των μετοχών της κρητικής εταιρείας.

Μεταξύ άλλων εξαγόρασε και το ποσοστό ενός εκ των βασικών μετόχων, του Γεώργιου Ταμπατζή, ο οποίος δεν εμφανίζεται πλέον στο μετοχολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Δαμιανάκη που κατείχε συνολικά πάνω από 70% προ της εξαγοράς, διατηρεί ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 15%. Στο τιμόνι της εταιρείας παραμένει ως Διεθύνων Σύμβουλος ο Μανόλης Δαμιανάκης.

Διαβάστε επίσης