Επιχειρήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για διάσωση της Hellenic Steel με είσοδο ξένου επενδυτή


Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, σήμερα, για την είσοδο ξένου στρατηγικού επενδυτή στη χαλυβουργία Hellenic Steel, που θα αναλάβει τη διάσωση και την εξυγίανση της υλοποιώντας επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Η βορειοελλαδίτικη χαλυβουργία ξεπέρασε τις "συμπληγάδες" των πιστωτών, όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Αυτό που απομένει πλέον είναι η τυπική απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου η εταιρεία να γυρίσει σελίδα.

Εκπρόσωποι της επιχείρησης, του ξένου επενδυτή και εργαζομένων συμφώνησαν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πιστωτών της εταιρείας 55 πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν πρόσθετες αποζημιώσεις με αγωγές. Η λύση ήρθε μετά από τρεις ώρες και διακοπή της διαδικασίας, με τους 55 εργαζόμενους να συμφωνούν για την ένταξή τους στους πιστωτές έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο φαίνεται πως θα συμπεριληφθεί στις υποχρεώσεις του επενδυτή.

Αυτό ήταν ουσιαστικά και το μεγάλο εμπόδιο, αφού οι εκπρόσωποι των επενδυτών, δηλαδή της αμερικανικής Jordan International, φαίνεται να διαμήνυσαν ότι θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, σε περίπτωση που η συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο οδηγούταν εκ νέου σε αναβολή. Εκτός από τους εργαζόμενους, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας με τους πιστωτές έκαναν εκπρόσωποι της Hellenic Steel, η κυρία πιστωτής ILVA, που είναι η άλλοτε μητρική Ιταλική εταιρεία και οι εκπρόσωποι του επενδυτή.

Να σημειωθεί, ότι η αμερικανική Jordan International, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης