ΕΥΖην

Αποχωρεί ο Jean Paul Gaultier- Τελευταίο ντεφιλέ στο Παρίσι


Την απόφαση του να αποχωρήσει από τον χώρο της μόδας ανακοίνωσε ο 67χρονος Γάλλος σχεδιαστής Ζαν Πολ Γκοτιέ, ολοκληρώνοντας μία μακρά πορεία πέντε και πλέον δεκαετιών.

Ο Γκοτιέ, που έγινε παγκοσμίως γνωστός για την προσωπική του γραμμή, δήλωσε ότι η επιχείρηση μόδας και αρωμάτων που φέρει το όνομα του θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Απλώς θα παραδώσει της σκυτάλη σε νεότερους σχεδιαστές.

Μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι το ντεφιλέ της επόμενης εβδομάδας στο Παρίσι θα είναι το τελευταίο σόου του. «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου σόου υψηλής ραπτικής. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η  Gaultier Paris θα συνεχίσει. Έχω νέα σχέδια, θα σας τα πω αργότερα», έγραψε στην ανάρτηση του.

Η πρώτη προσωπική κολεξιόν του Ζαν Πολ Γκοτιέ παρουσιάστηκε το 1976. Στη συνέχεια γνωστός για την ριζοσπαστική του άποψη στη μόδα και τις θολές γραμμές μεταξύ ανδρικής και γυναικείας ένδυσης.

Εκτός από τον χώρο της μόδας ο Γκοτιέ έκανε καριέρα στην τηλεόραση, έγραψε βιβλία και προκάλεσε αρκετές φορές με τις συνεργασίας του και τις στιλιστικές του επιλογές.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα