Επιχειρήσεις

Αυξήθηκαν τα κέρδη της AliBaba


Πτώση 0,6% καταγράφει η μετοχή της Alibaba Group Holding στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αναμένονταν  για το γ΄ τρίμηνο χρήσης, αλλά άφησε κάποια ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με το ποια επίδραση θα μπορούσε να έχει ο κοροναϊός για το τρέχον τρίμηνο και πιο μετά.

Η εταιρεία γνωστοποίησε οτι τα κέρδη της ήταν 52,3 δισ. γουάν (7,5 δισ. δολάρια) ή 19,55 γουάν ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 33,1 δισ. γουάν ή 12,64 γουάν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 161,5 δισ. γουάν, υψηλότερα από τα 117,3 δισ. γουάν πριν από ένα χρόνο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 159,7 δισ. γουάν.

Πριν από την ανακοίνωση, η Alibaba ανέλυσε κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους εργάζεται η εταιρεία για να βοηθήσει τις δραστηριότητες και το εμπόριό της με την Κίνα, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Alibaba δήλωσε ότι θα μείωνε κάποιες προμήθειες, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την πλατφόρμα εργασίας από το σπίτι, βοηθώντας στην επιδότηση των courier έτσι ώστε να λάβουν επιπλέον χρήματα για τη δουλειά τους. 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Ali Baba