Πολιτική

Bελόπουλος: Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν πλημμελώς


Τη συμπαράστασή του σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας εξέφρασε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συβάσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εύχομαι τα ανακλαστικά της κυβέρνησης να είναι προς την ορθή κατεύθυνση και να μη γίνει το ίδιο που έγινε στη Σάμο, όπου ακόμη περιμένουν τα ψίχουλα που τους υποσχέθηκαν», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστήριξε πως, «το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που λειτουργούν πλημμελώς. Το πρόβλημα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν είναι τα υπουργεία και οι υπουργοί αλλά τα στελέχη που βρίσκονται κάτω από αυτούς. Τα στελέχη αυτά δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους γιατί έχουν προσληφθεί με κομματικά κριτήρια. Χρειάζονται πραγματικές τομές στο σύστημα» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε ειδικότερα στο άρθρο που αναφέρεται στα κριτήρια ανάθεσης των συμβάσεων.

«Το άρθρο λέει ότι για να πάρει κάποιος ένα έργο θα ληφθούν υπ' όψιν κοινωνικά κριτήρια. Δηλαδή θα πρέπει να ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουν και οι λαθρομετανάστες και οι ΛΟΑΤΚΙ. Είναι λάθος. Λέτε ότι στις συμβάσεις του στρατού οι οποίες είναι από 30 εκατ. και πάνω θα συναποφασίζει το ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή στις συμβάσεις που είναι κάτω των 30 εκατ. δεν έχει άποψη το ΚΥΣΕΑ; Το νομοσχέδιο είναι διάτρητο από παντού».

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επανέλαβε την θέση του ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και υποστήριξε ότι το κόστος από το lockdown, «είναι 4,5 δισ. το μήνα».

«Δεν πρέπει να υπολογίζετε τι χάνουμε από αυτά που πληρώνετε αλλά και τι χάνουμε από αυτά που δεν εισπράττει το κράτος. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα καταστήματα, ανοίγουν την αγορά και εδώ τα κρατάτε κλειστά. Φέρτε άμεσα μια νομοθετική πρωτοβουλία. Είναι, δε, οξύμωρο πώς το κράτος έχει μετατραπεί σε κλέφτη. Βάλατε τον κόσμο να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας έως την Παρασκευή και την επόμενη μέρα επιβάλατε lockdown για 20 μέρες. Και οι άνθρωποι έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητά τους. Γιατί λεηλατείτε την περιουσία των Ελλήνων; Πληρώνει ο άλλος 255 ευρώ τέλη για το αυτοκίνητο που τους τελευταίους 4 μήνες έχει καταναλώσει 40 ευρώ βενζίνη. Πάμε για ΑΕΠ επιπέδου 2000 και για χρέος επιπέδου 1897», τόνισε.

Εν συνεχεία επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που έχουμε καταθέσει. Και τώρα σας λέμε προχωρήστε σε διαγραφή όλων των χρεών που συσσωρεύτηκαν πριν και στη διάρκεια του lockdown. Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος εργοδότης είναι δυστυχώς το δημόσιο, αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης είναι η εστίαση. Εσείς εδώ και ένα χρόνο κρατάτε τα καταστήματα της εστίασης κλειστά. Μιλάμε για 600.000 εργαζομένους στον τομέα, που αν βγουν στην ανεργία, έστω και οι μισοί από αυτούς, δηλαδή για ένα χρόνο να τους πληρώνετε επίδομα ανεργίας, δεν θα ξέρετε τι να κάνετε. Έχετε κάνει έγκλημα με το κλείσιμο της εστίασης. Την ίδια ώρα, η Κροατία ανοίγει τους εξωτερικούς χώρους σε μπαρ και εστιατόρια, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Η Βουλγαρία άνοιξε τον χειμερινό τουρισμό. Εμείς έχουμε τα χιονοδρομικά σε Αράχωβα, Τρίκαλα Κορινθίας, σε όρος Βόρας, σε Τρία Πέντε Πηγάδια και είναι όλα κλειστά. Ανοίξτε τα! Τα χωριά δουλεύουν από τον αγροτουρισμό. Επίσης, στη Βουλγαρία η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς μάσκα» είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:

«Εδώ κανονίζετε από τώρα τον τουρισμό με υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Οι Έλληνες φέτος δηλαδή δεν θα κάνουν τουρισμό. Αλλά οι Άγγλοι θα έρθουν στη χώρα μας. Ο Έλληνας δεν θα μπορεί να πάει ούτε στο εξοχικό του. Στη Λούτσα και στη Ραφήνα, στη Χαλκιδική, πολλοί άνθρωποι έχουν εξοχικά και δεν μπορούν να πάνε. Γιατί δεν τους τους το επιτρέπετε. Ας κάνουν ένα rapid test και να πάνε. Μπορεί να υπάρχει κάποια ζημιά στα σπίτια που να πρέπει να επισκευαστεί, μπορεί να έχουν να ποτίσουν φυτά. Θα γίνουμε όλοι καταθλιπτικοί με αυτά που κάνετε. Θα είμαστε όλη την ημέρα με τα ψυχοφάρμακα».

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει μία εμμονή να ακούει μόνο τη Γερμανία».

«Η Αυστρία», συνέχισε «ανακοίνωσε διά του καγκελαρίου της ότι επειδή η Ευρώπη είναι μπάχαλο με τα εμβόλια θα ψάξει μόνη της βρει εμβόλια. Γιατί το Σαν Μαρίνο, ένα μικρό κρατίδιο, πήρε το εμβόλιο Sputnik και μάλιστα δήμαρχος ιταλικής πόλης ανακοίνωσε ότι θα το προμηθευτεί για τον δήμο του από το Σαν Μαρίνο; Εδώ ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι ως μικρή χώρα δεν θα ήθελε να διαπραγματευτεί κατά μόνα με τις φαρμακοβιομηχανίες, και το Σαν Μαρίνο, μια σταλιά κρατίδιο, διαπραγματεύεται και παίρνει το εμβόλιο που θέλει. Η Ουγγαρία δηλαδή γιατί μπόρεσε και διαπραγματεύτηκε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του Κουφοντίνα», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του κ. Βελόπουλος. «Για εμάς τα ισόβια είναι ισόβια. Εκπτώσεις στα ισόβια δεν μπορούν να γίνονται. Παρατηρώ όμως ένα περίεργο φαινόμενο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνείτε για τον Κουφοντίνα, αλλά συμφωνείτε σε μνημόνια, Πρέσπες, ελληνοτουρκικά, πανδημία, εμβόλια, ασυλία των τραπεζιτών, εκχώρηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Στα μεγαλύτερα συμφωνείτε, γιατί προαλείφεται συγκυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις