Media

COSMOTE HISTORY HD: Νέα σεζόν με πάνω από 15 πρωτότυπες σειρές ντοκιμαντέρ


Ακόμα ένα «ταξίδι» στην ιστορία ξεκινά για τους τηλεθεατές του COSMOTEHISTORYHD, του μοναδικού καναλιούντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της. Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στο κανάλι θα προβληθούν πάνωαπό15 νέες, πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTETV, που θα «φωτίσουν» σημαντικά κομμάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE TVείναι η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ,«Η Γενιά του ‘30», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών και ο νέος κύκλος επεισοδίων της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Επίσης, τον Οκτώβριο, το COSMOTEHISTORYHD γιορτάζει την επέτειο των 450 χρόνων από την τελευταία ναυμαχία με γαλέρες και κωπήλατα πλοία, που άλλαξε οριστικά την πορεία του Δυτικού Κόσμου, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

Μέσα στο 2021, πρεμιέραθα κάνει και η πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTETV με το Megaμε τίτλο «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης».

Στο κανάλι θα προβληθούν,επίσης,ο 2οςκύκλος επεισοδίων της σειράς«Στα φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», οι σειρές«Τα όπλα του Αγώνα», «Η ιστορία της ενδυμασίας»,«Μικρέςμεγάλες ιστορίες»και το ντοκιμαντέρ «Antoine the Fortunate». 

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTEHISTORYHD,  όλα τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμαγια δωρεάν, ondemandθέαση στην υπηρεσία COSMOTETVPLUS. 

Ακολουθούν αναλυτικά ορισμένες από τις πρεμιέρες του COSMOTEHISTORYHD.

Η Γενιά του ’30- Νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ

Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Γιάννης Ρίτσος και άλλοι κορυφαίοι πεζογράφοι και ποιητές της γενιάς του ’30, που σφράγισαν με το έργο τους τη σύγχρονη λογοτεχνία, «πρωταγωνιστούν» στη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά, τον Όμηρο Πουλάκη, τον Γιάννη Νταλιάνη,κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρήκαι πολλοί άλλοι. Η νέα παραγωγή της COSMOTETVθα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022. 

H Ναυμαχία της Ναυπάκτου –Νέο ντοκιμαντέρ

16ος αιώνας. Οι Οθωμανοί κατακτούν τη μία περιοχή μετά την άλλη γύρω από τη Μεσόγειο. Όταν πέφτει και η Κύπρος, η διχασμένη Δύση ενώνεται υπό τον Πάπα για να τους αντιμετωπίσει στη Ναύπακτο,στις 7/10/1571. Μάχη αδυσώπητη και λυσσαλέα. Επί 5 ώρες, περισσότερα από 500 πλοία συγκρούονται στον στενό κόλπο με τρομακτικές απώλειες. Το τίμημα βαρύ, αλλά η νίκη των χριστιανικών δυνάμεων είναι σαρωτική και ο μύθος των αήττητων Οθωμανών στη θάλασσα καταρρίπτεται. Το νέο docudramaτηςCOSMOTETVμε πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη  Στρατηγάκο, θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα της επετείου των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Πέμπτη 7/10, 21.00). «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» θα μεταδοθεί ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, στο επίσημο κανάλι της COSMOTETVYouTube. 

Μηχανή του Χρόνου – Νέα σεζόν

H εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο συνεχίζει το ταξίδι της με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD. Και τη νέα σεζόν, η  εκπομπή θα ανατρέχει στο παρελθόν, ρίχνοντας φως σε άγνωστα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται τις ιστορίες τους στην κάμερα της εκπομπής, ενώ στην έρευνα συμβάλλουν και επιστήμονες με μελέτες πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Hεκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00. 

«Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης»- Νέα σειρά 

Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία στις παραδουνάβιες περιοχές, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης βρίσκεται αιχμάλωτος στο φρούριο Μούνκατς. Μέσα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κελιού του, οι μνήμες επιστρέφουν και το παζλ της ιστορίας που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821, παίρνει μορφή. Μια δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και το έργο των αδελφών Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη, που βασίζεται στην έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιάκωβου Μιχαηλίδη. Η σειρά, η οποία αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTETV με το Mega, θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21.00.

Στα φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου – 2ος κύκλος επεισοδίων

Στην αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αεροπορία ήταν ένα όπλο αμφίβολης αξίας και άγνωστης προοπτικής. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η οποία διερευνά τον ρόλο που έπαιξαν οι αεροπορικές μάχες πάνω από την Ελλάδα στην έκβαση του πολέμου, «ξεδιπλώνονται» οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βαλκανικό Μέτωπο. Η έρευνα τεκμηριώνεται μέσα από επίσημα στρατιωτικά και διπλωματικά αρχεία, βιβλία πτήσεων, ημερολόγια, επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριοκαι θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00. 

Τα όπλα του Αγώνα – Νέα σειρά  

Τα όπλα που «πρωταγωνίστησαν» στην Επανάσταση του 1821, από την έναρξή της έως και το τέλος της, μπαίνουν στο επίκεντρο και φωτίζονται από μια διαφορετική οπτική γωνία στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTEHISTORYHD. Παράλληλα, απαντώνται ερωτήματα, που αφορούν στην εικόνα της διεθνούς «βιομηχανίας όπλων» της εποχής, την πρόσβαση των Ελλήνων στην πολεμική τεχνολογία αιχμής και την εξοικείωσή τους με τα «μοντέρνα» πυροβόλα όπλα που καλούνταν να χρησιμοποιήσουν. Hσειρά που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00, προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTEHISTORYHDγια την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. 

«Μικρές μεγάλες ιστορίες»– Νέα σειρά  

Μικρές  σε χρονική διάρκεια, μεγάλες  σε αξία. Ιστορίες που αφορούν στη συλλογική μνήμη και τις κοινές αναφορές των Ελλήνων.Μέσα από ένα «παιχνίδι με τον χρόνο», 33 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες και ηθοποιοί καταθέτουν τις απόψεις τους και αποκαλύπτουν στους θεατές τις ευαισθησίες τους αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού έθνους. Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει ιδιαίτερους δεσμούς που, παρά τη χρονική απόσταση και τη διαφορετική κοινωνική συνθήκη, διατηρούνται ζωντανοί ανάμεσα στους σημερινούς πολίτες και σε ιστορικές  μορφές του παρελθόντος. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.00.

Antoine the Fortunate – Νέο ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στη ζωή του Γαλλο-Ούγγρου κινηματογραφιστή AntoineKöpe και της Ελληνίδας συζύγου του, ΑιμιλίαςΓαζιάδη, που κατέγραψαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις ανταλλαγές πληθυσμών του 1922-23 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Το «AntoinetheFortunate»θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο.

Η ιστορία της ενδυμασίας – Νέα σειρά

Ποια ήταν η σημασία της ενδυμασίας στην ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες; Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ γυρίζει πίσω στο βαθύ παρελθόν, ξεκινώντας από τους λόγους για τους οποίους πρωτοντύθηκε ο προϊστορικός άνθρωπος και καταλήγει στο σήμερα, όπου η μόδα αναγνωρίζεται πλέον ως ένα αδιαμφισβήτητο πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικόκεφάλαιο. Η «ιστορία της ενδυμασίας» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο.

Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν συνεχίζεται και το 2022

Οι πρεμιέρες στο COSMOTE HISTORY HD θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην τηλεοπτική ατζέντα της νέας χρονιάς θα δούμε σειρές, όπως «Σωσμένα στο χρόνο», «Ιστορία με Χρώμα», «Ο μαγικός κόσμος των λιμνών»,«Τα μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα», «Το τόξο του Αιγαίου», «Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην τεχνητή νοημοσύνη», το ντοκιμαντέρ«Ο μακρύς δρόμος για την Ιθάκη»κ.α. Επίσης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι τηλεθεατέςθα παρακολουθήσουν αφιερωματικά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTETV. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Cosmote