Τουρισμός

Διεθνείς εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


Σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού, που πραγματοποιούνται ή αρχίζουν εντός του Μαΐου και ενισχύουν την προβολή του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος λίγες μόνον μέρες μετά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2021, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «The Underground Youth Orchestra» (UYO) και το 3ο Διεθνές Meeting Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου «Portarathlon» στη Νάξο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου πραγματοποιείται εφέτος για τρίτη χρονιά, από τις 15 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου, στο αρχαίο θέατρου του νησιού. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Θεάτρου Νέων Καλλιτεχνών στο Παρίσι και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, με σκοπό να προβάλει και να ενισχύσει τη νέα γενιά παραστατικής και συγγραφικής παραγωγής θεάτρου, αλλά και χορού σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

H Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «The Underground Youth Orchestra» (UYO) δημιουργήθηκε το 2010 από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να παίζουν μαζί μουσική. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (από εκεί και το όνομα της ορχήστρας) και από το 2018 συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά πολύ γρήγορα η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ και να πραγματοποιεί συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο διάστημα 25 Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου 2021, η UYO έχει προγραμματίσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εμφανίσεων, όπως συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Φεστιβάλ Ρεματιάς (Χαλάνδρι Αττικής), masterclasses κ.ά., με τη σύμπραξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων μαέστρων και σολίστ, που προωθούν τον πολιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα και προβάλλουν διεθνώς τη σύγχρονη και δυναμική πολιτιστική φυσιογνωμίας της χώρας.

Τέλος, το 3ο Διεθνές Meeting Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου «Portarathlon», που είναι το μοναδικό meeting της κατηγορίας του σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Νάξου το προσεχές Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Μαΐου. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος δεκαθλητές και επταθλήτριες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, ΗΠΑ, Ρουμανία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ισλανδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ουκρανία, Ινδία, Ολλανδία, Τσεχία, Νιγηρία, Μεγ. Βρετάνια, Κύπρο κ.ά.), ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Αντρών και Γυναικών.

Το «Portarathlon», που έχει τεθεί επίσης υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, που προσελκύει αθλητικές ομάδες από το εξωτερικό, συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή της Νάξου και ευρύτερα των Κυκλάδων ως ελκυστικών προορισμών και για θεματικές μορφές τουρισμού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα