Υγεία

Δημοσκόπηση Open: Οι μισοί πολίτες ζητούν ισχυρότερα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων


Ο κορονοϊός έχει σκορπίσει φόβο παγκοσμίως και φυσικά οι πολίτες της Ελλάδας δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η Alco διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία για λογαριασμό του σταθμού Open, για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, τι λένε για τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και το βαθμό ανταπόκρισής τους στην απαγόρευση μετακινήσεων, ποια είναι η άποψη τους για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και πόσο ανησυχούν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, 9/10 πολίτες θεωρούν την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγκυρη και επαρκή ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους αναγνωρίζει στην κυβέρνηση γρήγορα αντανακλαστικά στην διαχείριση της κρίσης της πανδημίας.

Ωστόσο, αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν και αφορούν στους εργαζόμενους, το 32% τα θεωρεί επαρκή ενώ το 50% ζητά ισχυρότερα μέτρα ενίσχυσης τους. Οι επιχειρήσεις, σε ποσοστό 31% τα θεωρούν επαρκή έναντι του 45% που τα θεωρούν μη επαρκή.

alco

Ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κρίση, δηλώνουν 8/10 πολίτες. Το 38% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι πολύ ικανοποιημένοι, το 42% αρκετά, το 13% λίγο και το 5% καθόλου.

Ερωτηθέντες για την άποψη τους σχετικά με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και αν είναι ικανοποιημένοι από εκείνον, το 34% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο, το 38% αρκετά και το 11% καθόλου.