ΕΥΖην

Dior resort 2021: Ντεφιλέ με... μηνύματα, στην Piazza Del Duomo μέσω live stream


Εντός του Ιουλίου θα παρουσιαστεί τελικά η συλλογή resort 2021 του Christian Dior, στην Piazza Del Duomo, στο Λέτσε της Ιταλίας, ωστόσο χωρίς φυσική παρουσία κοινού.

Η επίδειξη μόδας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Πιέτρο Μπεκάρι, μαζί με την διευθύντρια δημιουργικού, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, εξήγησαν το σκεπτικό της απόφασης.

Ο Μπεκάρι είπε ότι ο γαλλικός οίκος θα παρουσιάσει τη συλλογή στις 22 Ιουλίου στην Piazza Del Duomo, χωρίς προσκεκλημένους, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ότι θα συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις επόμενες επιδείξεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Dior απευθυνόμενους σε 600 εκπροσώπους του Τύπου που παρακολούθησαν τη συνέντευξη μέσω διαδικτύου και έθεσαν ερωτήσεις, τόνισε ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για life επιδείξεις μόδας.

«Η πολυτέλεια είναι συναίσθημα... το σκηνικό, η μουσική, η ιστορία» συνέχισε. «Ο ηλεκτρισμός που αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή» πρόσθεσε.

Σε μια σύντομη ταινία που παρουσιάστηκε και γυρίστηκε για να καταγράψει την ιστορία πίσω από τη συλλογή, η Κιούρι αναφέρθηκε στην επίδειξη τονίζοντας ότι είναι μία χειρονομία υποστήριξης της χώρας που επλήγη σκληρά από την Covid-19, καθώς και ένα νεύμα στη δική της οικογένεια.

«Αυτό το πρότζεκτ είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Απούλια (την περιοχή όπου ανήκει το Λέτσε) και κατά κάποιο τρόπο ήθελα να του αφιερώσω αυτό το σόου, γιατί με δίδαξε να πιστεύω στον εαυτό μου σε δύσκολες στιγμές και να πιστεύω στο μέλλον».

Ο Dior συνεργάστηκε με δημιουργούς, μουσικούς, κεραμοποιούς, κατασκευαστές δαντέλας για την παραγωγή της κολεξιόν, μεταξύ άλλων με τους σύγχρονους Ιταλούς καλλιτέχνες, Μαρινέλα Σενατόρε και Πιέτρο Ρούφο, καθώς και με τον συνθέτη, Πάολο Μπουονβίνο.

«Θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα στη νέα γενιά, που ζει σε ορισμένα μέρη, στα οποία υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες, ότι μπορούν να επιτύχουν με αυτά που έχουν. Διότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αξιοποιήσουμε ό, τι υπάρχει» τόνισε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι.

«Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους προμηθευτές και τους μικρούς. Πολλοί ακόμα δεν ξέρουν πώς να επιβιώσουν, έτσι αυτή η κίνηση είναι τόσο σημαντική για τους τεχνίτες που πρέπει να διαφυλάξουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο για επανεκκίνηση» είπε ο Μπεκάρι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Dior θα διοργανώσει επίδειξη μόδας στην Ιταλία και θα μεταδοθεί μέσω live stream.

Ο γαλλικός οίκος σχεδιάζει την πρώτη μεγάλη επίδειξη μόδας μετά την πανδημία του κορονοϊού, στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο, η οποία θα διεξαχθεί με καινοτομίες.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα