ΕΥΖην

"Δυνατές" παρουσίες, αλλά και... ηχηρές απουσίες στην ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο


Στην ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, στα μέσα Ιουλίου, θα παρουσιάσουν οι σχεδιαστές τις συλλογές τους Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, αντί για τις παραδοσιακές επιδείξεις που έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Το Ιταλικό Επιμελητήριο Μόδας (Camera Nazionale della Moda Italiana) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των σχεδιαστών που θα συμμετάσχουν στην ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας, αλλά και ότι η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο κανονικά με live επιδείξεις μόδας.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τους οίκους Prada, Gucci, Ermenegildo Zegna, Missoni και Salvatore Ferragamoμεταξύ των 37 που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή με εικονικές επιδείξεις μόδας. Οι οίκοι Dolce & Gabbana και Etro θα διοργανώσουν live παρουσιάσεις.

Ο Κάρολο Καπάζα πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε σε δήλωσή του: «Η Ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας γεννήθηκε ως απάντηση στην κοινωνική αποστασιοποίηση και τη δυσκολία στα ταξίδια που επιβάλλεται από την παγκόσμια κατάσταση υγείας, αλλά επιδιώκει επίσης να είναι μια δυναμική λύση στις πολυπλοκότητες του παρόντος».

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο τον Σεπτέμβριο θα συμπεριλάβει τις ψηφιακές εκδηλώσεις ως ένα δημιουργικό εργαλείο για την υποστήριξη των φυσικών επιδείξεων μόδας «όταν θα είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις, οι οποίες παραμένουν θεμελιώδεις για την προώθηση της τεράστιας παραγωγής και της δημιουργικής αξίας του Made in Italy».

Ωστόσο, πολλά από τα πιο γνωστά ονόματα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο απουσιάζουν από το πρόγραμμα του Ιουλίου. Οι ιταλικοί Marni, Fendi και Giorgio Armani δεν θα πάρουν μέρος, ενώ τα brands Bottega Veneta και Jil Sander, συνήθως επιλέγουν να μην συμμετέχουν στις θερινές επιδείξεις ανδρικών συλλογών και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους τον Σεπτέμβριο.

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας της COVID-19, ώθησαν τις μεγάλες πρωτεύουσες μόδας να βρουν νέους τρόπους για να επιτρέψουν στους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αντικαταστάθηκε από μια ψηφιακή πύλη που συνάντησε χλιαρή απάντηση από τον Τύπο και τους αγοραστές, αν και ορισμένοι σχεδιαστές κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.

Οι επιδείξεις μόδας ανδρικών συλλογών στο Παρίσι, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, θα αντικατασταθούν από μια εικονική εκδήλωση με τίτλο Whispers of Paris, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, η λίστα των συμμετεχόντων σχεδιαστών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης