Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα, αισθητός και στην Αττική


Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας. Ο πρώτος σεισμός, έγινε αισθητός από την Αττική μέχρι και την Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε δοθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 5,9 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4,4 αλλά τα μεγέθη αναθεωρήθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Επίσης, αρχικά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε ότι ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, σε νέα ενημέρωση τον χαρακτήρισε 6,9 βαθμών. (Update: Στις 12:50 η εκτίμηση είχε σταθεροποιηθεί στους 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ). Ακολούθησαν μικρότεροι σεισμοί, αλλά στη συνέχεια και τουλάχιστον δύο αυξημένης έντασης, όπως θα δείτε στην εικόνα πιο κάτω (Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο).

Σεισμοί 03/03/2021

 

 

 

Ο κύριος σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.