Επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απέλυσε το 12% του προσωπικού!


Σε μαζικές απολύσεις, που φθάνουν στο 12% του συνόλου του προσωπικού, σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων προχώρησε η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όπως καταγγέλλεται απολύθηκαν όσοι δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθών, παρά την σύσταση του υπουργείο Εργασίας,  ενώ σήμερα (10/9) πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Σε ανακοίνωσή της για τις απολύσεις η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής αναφέρει: 

«Η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση προκειμένου να θωρακίσει τα κέρδη
μεγαλομετόχων και τραπεζών και προχωρά σε παράνομες και εκδικητικές απολύσεις.

Έχουν το θράσος να εμφανίζουν ως «κοινωνική δικαιοσύνη» τις απολύσεις του 12% του συνόλου των
εργαζόμενων που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική μείωση μισθού.

Αγνόησαν πλήρως τις συστάσεις του Υπ. Εργασίας να μην προχωρήσουν σε εκδικητικές απολύσεις όσων δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις μισθών. Ακόμα και το Υπουργείο Εργασίας που με κάθε κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργοδοτών, έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθεί κανένας εκβιασμός και καμία πίεση για την αποδοχή μειώσεων μισθών».

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των μισθωτών τεχνικών του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ύστερα και από τη σημερινή στάση εργασίας στον όμιλο, αλλά και στους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες που βρέθηκαν είτε άνεργοι είτε με πετσοκομμένους μισθούς μετά τους εκβιασμούς και την πίεση που δέχθηκαν από την εργοδοσία».

Επίσης το συνδικάτο καταγγέλλει «την παρουσία της αστυνομίας στη σημερινή κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία με τη στάση της φαίνεται ότι έχει πάρει «ζεστά» την εφαρμογή του πρόσφατου απαράδεκτου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση κατά των διαδηλώσεων». «Αποδεικνύεται ότι ούτε «μπαχαλάκηδες» αφορούσε ούτε τα μαγαζιά και την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Στο στόχαστρο είχε την οργανωμένη και συλλογική πάλη των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης