ΕΥΖην

"Επανάσταση: Δαιμονισμένοι / Μεγάλοι αμαρτωλοί": Πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου


Την επόμενη Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση "Επανάσταση: Δαιμονισμένοι / Μεγάλοι Αμαρτωλοί".

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής συνεχίζει τη μελέτη πάνω στο έργο του Ντοστογιέφσκι και συγκεκριμένα σε μερικούς από τους πιο βασικούς ήρωες των έργων του: ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ και ο Ιβάν Καραμάζοφ αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους και τις προσωπικές τους αλήθειες, αναζητώντας το βάθος της ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος.

Η παράσταση θα παίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ και η προπώληση έχει ξεκινήσει. 

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ένας θίασος νέων, ταλαντούχων ηθοποιών: Γιώργος Παπαπαύλου, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Νίκος Μάνεσης, Κωνσταντίνος Χατζής και Γιάννης Χόρτης. Επίσης, στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι Το όνειρο, που βασίζεται σε ποίηση του Γεωργίου Βιζυηνού και έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Νίκος Ξυδάκης.

Η παράσταση είναι «συνέχεια» των Δαιμονισμένων, που μόλις ολοκλήρωσαν τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεών τους, σε μία νέα προσέγγιση. Οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί είναι μία πρωτότυπη διασκευή – σύνθεση, που υπογράφουν από κοινού ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και ο Κωνσταντίνος Χατζής, και αποτελείται από αποσπάσματα των κορυφαίων έργων του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ» (το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα). Στη νέα αυτή παράσταση, οι μεγάλοι αμαρτωλοί των αριστουργημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την αλήθεια τους, ή ίσως πιο σωστά, την τιμωρία τους. 

Εισιτήρια:

Προπώληση: Ταμεία ΙΜΚ (Πειραιώς 206), καταστήματα Public, εκδοτήρια Ticket Services (Πανεπιστημίου 39) τηλεφωνικά στο 210 7234567 και ηλεκτρονικά στο 
https://www.ticketservices.gr/event/epanastasi-daimonismenoi-megaloi-amartoloi/?lang=el

Συντελεστές:

Διασκευή-απόδοση-συρραφή κειμένων: Κωνσταντίνος Χατζής, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Σκηνοθεσία – σκηνική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Χατζής
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση-τραγούδι παράστασης: Νίκος Ξυδάκης 
Κοστούμια: Miranda Dempsey
Κίνηση: Άγγελος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Μητρούση, Μάγδα Λαδά
Γραφιστικά: Gio Stergioulas

Παίζουν (αλφαβητικά): 

Σταυρόγκιν, Διάβολος: Θεοχάρης Ιωαννίδης 
Κυρίλοφ: Νίκος Μάνεσης 
Ρασκόλνικοφ, Ιβάν Καραμάζοφ: Γιώργος Παπαπαύλου 
Πορφύρης, Τύχωνας: Κωνσταντίνος Χατζής
Σάτοφ, Σμερτνιακόφ: Γιάννης Χόρτης 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο Κωνσταντίνος Χατζής παίζει ζωντανά στο πιάνο αποσπάσματα από Prokofiev (Toccata in d minor) και List (Totentanz).

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) - Υπόγειος Χώρος

Παραστάσεις από 13/12/2019 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 21.00

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Διαβάστε επίσης