Υγεία

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για μάσκες!


Τα πρώτα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας και την παραβίαση των αποστάσεων, έπεσαν χθες, ενώ καταγράφηκαν και περιπτώσεις μετακινήσεων εκτός του Νομού, στους οποίους επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων που ισχύουν από χθες για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 4 Μαΐου εντοπίστηκαν:

  • Για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

-14 στη Θεσσαλία,
-6 στην Αττική,
-2 στην Κρήτη,
-1 στην Πελοπόννησο,
-1 στην Κεντρική Μακεδονία και
-1 στην Ήπειρο.

  • Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

-27 στην Αττική,
-18 στην Κεντρική Μακεδονία,
-12 στην Κρήτη,
-8 στην Ήπειρο,
-5 στη Δυτική Μακεδονία,
-4 στη Θεσσαλονίκη,
-4 στη Δυτική Ελλάδα
-3 στην Πελοπόννησο,
-3 στη Θεσσαλία και
-1 στη Στερεά Ελλάδα.

  • Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν 2 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης