Επιχειρήσεις

Επίσκεψη Ν. Παπαθανάση στην Natech Financial Software


Τις εγκαταστάσεις της Natech Financial Software στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Nίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά και  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου.

Κατά την επίσκεψη, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα εξαγωγής των τεχνολογικών λύσεων της εταιρείας, το βήμα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων της Natech στην καρδιά της fintech κοινότητας στο Βερολίνο, καθώς και οι κοινές μελλοντικές δράσεις για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας και εξωστρέφειας στην Ευρώπη, Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Συζητήθηκαν  εκτενώς οι προκλήσεις δημιουργίας hub καινοτομίας στην περιφέρεια, ενώ τονίστηκαν και τα προβλήματα υποδομών των τεχνολογικών επιχειρήσεων. Ειδική μνεία έγινε στην έλλειψη γρήγορου Internet στην περιοχή εκτός του στενού κέντρου της πόλης, πρόγραμμα που τόσο ο υφυπουργός όσο και ο βουλευτής δεσμεύτηκαν να μελετήσουν και να εργαστούν για την ταχύτερη επίλυσή του.

Tέλος, στη Natech προτάθηκε να συμμετάσχει τον Φεβρουάριο στην επιχειρηματική αποστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων συνοδεύοντας τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό  στο Κουβέιτ, για την προώθηση των τραπεζικών της λύσεων.

Ο Δημήτρης Ναυρόζογλου, Οικονομικός διευθυντής της Natech  δήλωσε:

«…Θεωρούμε ότι παράλληλα με την επιχειρηματική ανάπτυξη, τα Ιωάννινα αποτελούν και θα αποτελέσουν και στο μέλλον ισχυρό κέντρο τεχνολογίας… Τόσο οι τοπικές επιχειρήσεις τεχνολογίας επιχείρησαν να μετασχηματίσουν την περιοχή και να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την αξία της τεχνολογίας, όσο και οι νέες εταιρείες που συστήνονται σήμερα, συμβάλλουμε συνεργατικά στην ανάπτυξη του τόπου, στη μείωση του brain drain και στην επαναπροσέλκυση ειδικών επιστημόνων στους τομείς της τεχνολογίας ώστε σταδιακά τα Ιωάννινα να αποτελέσουν πόλο καινοτομίας για την Ευρώπη. Η Natech άλλωστε αγωνίζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει 10 νέες θέσεις εργασίας».