Πολιτική

Φουλ επίθεση από Παπανδρέου στον Ανδρουλάκη – Με ποιον θα συνταχτεί ο Λοβέρδος


Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει την μετωπική επίθεση προς τον συνυποψήφιό του

Ολομέτωπη επίθεση προς τον συνυποψήφιό του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Εγκαταλείποντας τους ήπιους τόνους και τη χαμηλή ένταση στη δημόσια αντιπαράθεση που κυριάρχησαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβασε τέμπο και άσκησε κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για μια σειρά από ζητήματα.

Αρχικώς τον χαρακτήρισε παλαιοκομματικό, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποτελεί φορέα ανανέωσης στο ΚΙΝΑΛ, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους.  Επίσης επέκρινε τον κ.Ανδρουλάκη ότι δεν έχει καταθέσει τις θέσεις του για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ενώ θύμισε ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο συνυποψήφιός του συμμετείχε στις πολιτικές διεργασίες που «επέβαλε» η τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβασε τους τόνους, αλλάζει στρατηγική ενόψει και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, εκτιμώντας ενδεχομένως ότι πρέπει να το πράξει, προκειμένου να «χαλάσει» την εικόνα του άφθαρτου πολιτικού που έχει η κοινή γνώμη για τον Ανδρουλάκη και κατ’ επέκταση έτσι να ψαλιδίσει τη μεγάλη διαφορά που διαμορφώθηκε τον πρώτο γύρο. 

Απάντησε σήμερα ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις χθεσινές σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργό και αντίπαλος του κ. Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι συνυποψήφιός του, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας -στην ουσία- την αξιολογική μεταρρύθμιση του open.gov.

O Nίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013.

«Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, στις επικρίσεις πως εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, απάντησε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. «Πυξίδα για μένα είναι: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δεν με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του κ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, επεσήμανε ότι «όλοι θα έχουν ρόλο», ενώ σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή ανέφερε ότι το ζήτημα θα λυθεί θεσμικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θα μπει σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και όλα θα ειπωθούν δημοσίως.

Τι θα πράξει ο Λοβέρδος

Αμφότεροι πάντως περιμένουν τη σημερινή δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θα ανακοινώσει ποιον υποψήφιο στηρίζει ενόψει του δεύτερου γύρου. Ολες οι συγκλίνουσες ενδείξεις αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος θα ανάψει «πράσινο» φως» για την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, γεγονός που αναμφίβολα έχει τη δυναμική να διαμορφώσει νέες ισορροπίες, υπέρ, βεβαίως, του Κρητικού Ευρωβουλευτή.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης