ΕΥΖην

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για τη διαφορετικότητα στο "Τριανόν"


Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους "Positively Different Short Film Festival", ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με κοινό θέμα τη διαφορετικότητα, τις διακρίσεις, την καταπίεση, φιλοξενείται στον κινηματογράφο "Τριανόν" από σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, έως και το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.

Το φεστιβάλ, το πρώτο στο είδος που διοργανώνεται στην Ελλάδα, προσεγγίζει θέματα όπως το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια μέσα από ταινίες κινηματογραφιστών, ντοκιμαντεριστών, εικαστικών καλλιτεχνών και σπουδαστών κινηματογράφου από όλο τον κόσμο.

Πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται προβολές ερασιτεχνικών παραγωγών από περιθωριοποιημένες ομάδες, συναυλίες, ρεσιτάλ ποίησης, συζητήσεις και δρώμενα δημιουργών «από τα κάτω».

Ειδικότερα, την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί από το The Bad Poetry Social Club η ποιητική παράσταση «Camellias behind the black», του Παναγιώτη Ι.Ε. Βασιλείου στο Μπάγκειον. Μαζί του η Αλεξάνδρα Επίθετη, ο Κώστας Moody, οι Wolfpeach, η Αντιγόνη Σταυροπούλου, το MOCHI, ο Albertine. Το Σάββατο αμέσως μετά τη λήξη των προβολών, είναι προγραμματισμένη συναυλία με τους Lost Bodies.

«Αρχικά έλαβαν μέρος στον ανοιχτό διαγωνισμό 3.000 ταινίες»,ανέφερε η Μελίνα Καλφαντή, μέλος της οργανωτική ομάδας του φεστιβάλ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Έγινε μια πρώτη επιλογή από την κριτική επιτροπή, και μια συμπληρωματική με τη γνώμη του κοινού στις 10 Γενάρη, καταλήγοντας στις 44 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα προβληθούν στην Αθήνα, διαγωνιζόμενες για δυο βραβεία», προσθέτει.

«Πολλοί από τους σκηνοθέτες θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ, όπου αναμένεται να γίνει διάλογος με το κοινό, σχετικά με τον τρόπο δουλειάς τους, τις καταστάσεις που βιώνουν κ.λπ.», εξηγεί η κ. Καλφαντή. Άλλωστε, απώτερος σκοπός των διοργανωτών είναι η δικτύωση και η ενδυνάμωση των «αοράτων της σύγχρονης κοινωνίας, οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο.

Διαβάστε επίσης