Επιχειρήσεις

Εμειναν "ορφανές" Forthnet- NOVA, ο Μαρινάκης απέσυρε το ενδιαφέρον του


"Στο παραπέντε" ενώ φαινόταν ότι είναι θέμα χρόνου και διαδικασίας η ολοκλήρωσή της, ματαιώνεται τελικά η εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Forthnet, από τον όμιλο Μαρινάκη, ο οποίος με αυτή την κίνηση θα αποκτούσε και τον απόλυτη έλεγχο της συνδρομητικής  NOVA, ενισχύοντας τη θέση του στα media και στη "βιομηχανία" αθλητικού θεάματος.

Η εταιρεία Alter Ego μέσω της οποίας θα γινόταν η εξαγορά, με επιστολή της προς τις τράπεζες γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις - που αφορούσαν πρωτίστως την αναδιάρθρωση και το κούρεμα χρεών της Forthnet.

Επισημαίνεται ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες είοναι ταυτόχρονα πιστώτριες και βασικοί μέτοχοι της Forthnet. Η πώληση των μετοχών που κατέχουν συναρτάται λοιπόν με συμφωνία αναδιάρθρωσης των απαιτήσεων τους.

Η αποχώρηση του ομίλου του Μαρινάκη αναμενόταν και είχε προεξοφληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς παραβιάζονταν συνεχώς τα χρονοδιαγράμματα που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί με τις τράπεζες. Στο μεσοδιάστημα προέκυψε και άλλος ενδιαφερόμενος, η επενδυτική εταιρεία Duet, με αποτέλεσμα να υπάρξει και σχετικός εκνευρισμός στην πλευρά Μαρινάκη.

Η πλευρά Μαρινάκη επιρρίπτει ευθύνες στην Alpha Bank για το ναυάγιο του deal. Στην επιστολή της η Alter Ego υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα «δεν διευκόλυνε τη συμφωνία».

Η Forthnet αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα οποία έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι τράπεζες, που προσπαθούν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να βρουν αγοραστή για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών καλούνται τώρα να προχωρήσουν άμεσα στην αναζήτηση επενδυτή αφού τα χρονικά περιθώρια διάσωσης της εταιρείας έχουν στενέψει επικίνδυνα.