Οικονομία

Γεωργιάδης: Λύση με «μοντέλο Σύρου» για τα ναυπηγεία Ελευσίνας


«Αν δεν βρούμε λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν»

Τη διαβεβαίωση ότι η εξυγίανση των ναυπηγείων της Ελευσίνας θα γίνει με το μοντέλο που εφαρμόστηκε στη Σύρο, αρκεί να τα βρουν ο νυν ιδιοκτήτης κ. Ταβουλάρης με την ΟΝΕΧ του κ. Ξενόκωστα παρείχε στους εκπροσώπους των εργαζομένων η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, περίπου δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση παρουσίασαν μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας ενημερώνοντας τους παράλληλα για τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ του νυν ιδιοκτήτη, του κ. Νίκου Ταβουλάρη, και του προτιμώμενου επενδυτή, της εταιρείας ONEX του κ. Πάνου Ξενοκώστα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Εφ’ όσον όλα πάνε καλά και η συμφωνία μεταξύ των κυρίων Ταβουλάρη και Ξενοκώστα επιτευχθεί, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι, κατά το μοντέλο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, η ενδιάμεση λειτουργία και η μεταφορά του ναυπηγείου στην ONEX υπό τους όρους φυσικά της κατά προτεραιότητα πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης οι βουλευτές Δυτ. Αττικής της ΝΔ κ.κ. Θανάσης Μπούρας, Βαγγέλης Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1, είπε: "Είναι ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα να βρεθεί λύση στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αν δεν βρούμε λύση, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν. Έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε με την "ΟΝΕΧ", την εταιρεία που επαναλειτούργησε τα ναυπηγεία Σύρου. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, υπάρχει business plan και ένα ορατό χρονοδιάγραμμα που μπορεί σύντομα να βγάλει τα ναυπηγεία Ελευσίνας από το τέλμα. Έχουμε μεγάλη διεθνή υποστήριξη για να γίνει αυτό το εγχείρημα. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν ευκαιρία. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει μπροστά".