Πολιτική

Γεωργιάδης: Ζημιογόνα για την οικονομία η προστασία της Ά κατοικίας (video)!


Την ακραία θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία Α΄κατοικίας εξέφρασε σήμερα (2/2) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προϊδεάζοντας ταυτόχρονα για όσα θα συμβούν από τον Μάιο, με τους πλειστηριασμούς να εκτελούνται σε καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως έχει γράψει το «Σin». 

Συγκεκριμένα, ο Ά. Γεωργιάδης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου υποστήριξε από το βήμα ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

Το βίντεο από την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη

Παππάς: Ο Κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια της ευθύνη 

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη δήλωσε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η άποψη πως «η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία» είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη. Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

ΚΙΝΑΛ: «Μη τους ξεφύγει κανένας»

Τη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη στηλίτευσε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης ότι επιχειρηματολογεί υπέρ των γενικευμένων πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Αναλυτικά:

Ο κ Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών .

Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις.

Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds.

Μη τους ξεφύγει και κανένας.

 

Διαβάστε επίσης