ΕΥΖην

Η Cameron Diaz για τον "μισογυνισμό στο Χόλιγουντ" και το πως η φήμη της στέρησε την αυτονομία


Στον "μισογυνισμό στο Χόλιγουντ", αλλά και στο πώς η φήμη της στέρησε την αυτονομία, αναφέρθηκε η Cameron Diaz σε νέα συνέντευξή της στο podcast "Rule Breakers".

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι η φήμη την έκανε να νιώθει σαν «παιδί» επειδή «δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για τον εαυτό της».

«Λόγω φήμης σου συμπεριφέρονται σαν βρέφος» είπε. «Σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι τόσο πολύτιμος που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον εαυτό σου, όλα πρέπει να γίνονται για σένα… Αυτό αφαιρεί πολύ από την αίσθηση της αυτονομίας σου και την ικανότητα να φροντίζεις τον εαυτό σου» εξήγησε.

Στη συνέντευξή της στο podcast "Rule Breakers" η ηθοποιός είπε ότι δέχθηκε ρόλους σε κινηματογραφικές σειρές, όπως τα franchises "Shrek" και "Charlie's Angels", επειδή ανέτρεψαν «τυπικές» αφηγήσεις για τις γυναίκες.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, όμως, όπως υπογράμμισε «κατά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 – υπήρχε ακόμα έντονος, έντονος μισογυνισμός».
 
«Το επίπεδο εκμετάλλευσης… απλώς επηρέαζε ολόκληρο τον κλάδο» πρόσθεσε.
 
Η παρουσιάστρια Μισέλ Βισάζ είπε πώς στο σύστημα ήταν τόσο εδραιωμένος ο σεξισμός, που συχνά οι γυναίκες αψηφούσαν τον μισογυνισμό, με την ηθοποιό να συμφωνεί:

«Το φυσιολογικό που έκανες ήταν να γελάς ώστε να μπορείς να τα βγάλεις πέρα αλώβητη» είπε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα