Διεθνή

Η ΕΕ θέλει ενεργή επενδυτική συμφωνία με την Κίνα


Η καγκελάριος Μέρκελ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλουν να στηρίξουν τη Συμφωνία για επενδύσεις που έχει συνάψει η ΕΕ με την Κίνα, συγκαλώντας μια ειδική σύνοδο κορυφής που θα γίνει τον Ιούνιο στο Πεκίνο, γράφει η γερμανική οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt,

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Επεσήμανε πάντως ότι η επενδυτική συμφωνία είναι ένας στόχος της ΕΕ: "Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω μια συγκεκριμένη διάσκεψη ή τον προγραμματισμό της συνόδου κορυφής τώρα", τόνισε.

Η ΕΕ και η Κίνα διαπραγματεύονται από το 2013 για το πώς οι δύο πλευρές μπορούν να άρουν τα εμπόδια για τους επενδυτές. Στη σύνοδο κορυφής τον περασμένο Απρίλιο, η ΕΕ και η Κίνα εξέφρασαν την επιθυμία να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες μέχρι τα τέλη του 2020.

Μέχρι στιγμής η ολοκλήρωση των συνομιλιών σχεδιάζεται να γίνει κατά την σύνοδο κορυφής των αρχηγών των κρατών μελών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Λειψία τον Σεπτέμβριο, δηλαδή κατά την διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης