Επιχειρήσεις

Η ΕΛΤΡΑΚ δίνει απόδοση 40% στους μετόχους της


Σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων κι ενώ οι περισσότερες εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν πολλά χρόνια να μοιράσουν μέρισμα, η ΕΛΤΡΑΚ αποφασίζει να  διανείμει στους μετόχους της 18,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν προέρχεται από κέρδη, αλλά από φορολογημένα αποθεματικά και από κεφάλαιο της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή αντανακλά την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών-μεγαλομετόχων στις προοπτικές  και τις δυνατότητες της εταιρείας τους, η οποία είναι από τις κορυφαίες στον κλάδο χωματουργικών, μηχανημάτων οδοποιίας και μηχανολογικού εξοπλισμού για κατασκευαστικές δραστηριότητες

Η ΕΛΤΡΑΚ θα δώσει συνολικά 1,29 ευρώ ανά μετοχή. Τα 0,60 ευρώ είναι αφορολόγητα, ενώ στα 0,69 θα παρακρατηθεί φόρος 15% (περίπο 0,10 ευρώ).
Το διανεμόμενο ποσό αντιστοιχεί σε απόδοση 40% επί της χθεσινής τιμής κλεισίματος της μετοχής – η οποία γι αυτό το λόγο ανεβαίνει σήμερα κατά 6,25%, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει κερδίσει σωρευτικά περίπου 50%

Οι επικεφαλής της ΕΛΤΡΑΚ επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δεν διένειμε μέρισμα, εξαιτίας των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούσαν στην ελληνική οικονομία. Τώρα η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Εισπράχθηκαν χρήματα από απαιτήσεις, η αγορά αρχίζει να ζωντανεύει, οι προοπτικές στον κλάδο κατασκευών είναι καλύτερες. «Σήμερα αποφασίζουμε να δώσουμε στους μετόχους τα λεφτά που δεν είχαν δοθεί από το 2011 και μετά», τόνισαν στη Γενική Συνέλευση.