Διεθνή

Η Gigi Hadid ένορκος στη δίκη του Harvey Weinstein για βιασμό


Το πασίγνωστο μοντέλο Gigi Hadid ήταν ανάμεσα στους δεκάδες πιθανούς ενόρκους που εμφανίστηκαν σε δικαστήριο του Μανχάταν για τη δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Harvey Weinstein (Χάρβεϊ Ουάινστιν).

Η δίκη του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της βιομηχανίας του θεάματος εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της. Ο δικαστής και οι δικηγόροι στην υπόθεση θα επιλέξουν τώρα μια ομάδα 12 αμερόληπτων Νεοϋορκέζων που θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη του καταγοορούμενου.

Η Hadid είπε στον δικαστή Τζέιμς Μπερκ που προεδρεύει, ότι είχε συναντήσει τον Ουάινστιν κατά το παρελθόν, όπως και την ηθοποιό Σάλμα Χάγεκ, που ενδέχεται να κληθεί ως μάρτυρας ή το όνομά της να αναφερθεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

Παρά το γεγονός αυτό, η Χαντίτ διαβεβαίωσε ότι μπορεί να παραμείνει αμερόληπτη. «Νομίζω ότι μπορώ ακόμη να παραμείνω ανοικτόμυαλη ενώπιον όλων των γεγονότων», υπογράμμισε το μοντέλο.

Δεκάδες άλλοι πιθανοί ένορκοι απορρίφθηκαν, αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικοί, χωρίς να δώσουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Ο 67χρονος Ουάινστιν έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε εναντίον δύο γυναικών και βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη. Η δίκη του ξεκίνησε την 6η Ιανουαρίου και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες.

Διαβάστε επίσης