Διεθνή

Η στιγμή της δολοφονίας Σουλεϊμανί - Τραμπ: Θα ζήσουν ακόμη δύο λεπτα [vid]


 Τα λεπτά πριν τη δολοφονία του υποστρατήγου των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί, περιέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN, o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε διότι ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για τη χώρα μας». «Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» διερωτήθη ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου, ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ, με τον Τραμπ, στο ηχητικό που επικαλείται το CNN, να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας». Ο πλανητάρχης ανέφερε, επίσης, στους παρισταμένους ότι μαζί με τον Σουλεϊμανί είχε την πληροφόρηση ότι βρισκόταν ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ηγέτης της Χεζμπολάχ, την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Είναι μαζί. Κύριε, έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, οκτώ…» περιέγραψε ο Τραμπ. «Και ξαφνικά μια έκρηξη. “Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση”. Κι εγώ ρώτησα “πού είναι αυτός ο τύπος;”. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι’ αυτόν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNN, o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».