Τουρισμός

Η Thomas Cook αγόρασε κι άλλο ξενοδοχείο στην Ελλάδα


Ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα ο βρετανικός όμιλος Thomas Cook, που κατέχει κορυφαία θέση  στον τομέα παροχής ταξιδιωτικών, τουριστικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα, εξαγόρασε το πολυτελές ξενοδοχείο Casa Cook Kos στην Κω, καθώς και μεγάλη έκταση στο ίδιο νησί, όπου θα κατασκευάσει νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών.

Οι δύο εξαγορές έγιναν μέσω της Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), που αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα της Thomas Cook με ελβετικά επενδυτικά κεφάλαια. Στον ένα χρόνο λειτουργίας της η κοινοπραξία αυτή έχει διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της, αποκτώντας τέσσερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Πριν από λίγους μήνες επένδυσε 7 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του μεγαλύτερου ξενοδοχείου της στην Ελλάδα, του Sunwing Kallithea στη Ρόδο, όπου προστέθηκαν δωμάτια με πισίνα, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για πολυτελέστερα καταλύματα.

Η TCHI θα συνεχίσει τις εξαγορές και τις επενδύσεις, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 91 εκατ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες και από την Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης