Διεθνή

Η Τουρκία στέλνει ειδικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ


Η Τουρκία έχει αναπτύξει τμήματα ειδικών δυνάμεων κοντά στα "σημεία παρατήρησής της", στη ζώνη αποκλιμάκωσης που έχει σχηματιστεί στην επαρχία Ιντλίμπ, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τεθωρακισμένα οχήματα (κυρίως μεταγωγικά) με ειδικές δυνάμεις από διάφορα μέρη της Τουρκίας, έχουν αποσταλεί στη Συρία, μέσω του Ρεϊχανλί, στο νοτιότερο σημείο επαφής Τουρκίας - Συρίας, στην επαρχία Χατάι. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων έχουν αναπτυχθεί σε θέσεις κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν εκ νέου το ενδεχόμενο εμπλοκής στις μάχες που εκτυλίσσονται στην Ιντλίμπ, στο πλευρό της Τουρκίας. Ωστόσο, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να βοηθήσει την Άγκυρα παρέχοντας πληροφορίες και στρατιωτικό εξοπλισμό, ακριβώς όπως το πρόγραμμα που αφορούσε τις δυνάμεις των Κούρδων σε Συρία και Ιράκ, και το οποίο τερματίστηκε πριν από λίγες μέρες.

"Οι ΗΠΑ εξετάζουν επί του παρόντος τρόπους για να βοηθήσουν την Τουρκία στην Ιντλίμπ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ύψιστης σημασίας θα είναι η παροχή πληροφοριών και η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος ενίσχυσης, στέλνοντας αμερικανικά στρατεύματα στη ζώνη των συγκρούσεων", ανέφερε.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Συρία