Χρηστικά

Ηλεκτρονικά «καρφώματα» για φοροδιαφυγή – Νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ


Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει για τους επόμενους μήνες μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καταγγείλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διακίνησης «μαύρου» χρήματος, λαθρεμπορίου και παράνομου πλουτισμού.

Με αυτόν τον τρόπο οι ιθύνοντες της ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι θα συγκεντρώνουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής και έχοντας τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή τους, θα ελέγχουν τάχιστα τις υποθέσεις. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή καταγγελιών θα είναι ανοιχτή για όλους και κυρίως για την είσοδο δεν θα απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης Τaxisnet.

Οι πολίτες θα συμπληρώνουν σε ειδική φόρμα τα στοιχεία που αφορούν την καταγγελία, δηλαδή τη «φύση» της παρανομίας και τον χρόνο που τελέστηκε, ενώ θα αναφέρουν τα στοιχεία του παραβάτη.

Οι καταγγελίες θα αποδίδονται στους ελεγκτές, οι οποίοι κατόπιν θα της αξιολογούν και αν διαπιστώνουν πως πρόκειται για περίπτωση που χρήζει πράγματι περαιτέρω έρευνας, θα προχωρούν στις ανάλογες διαδικασίες.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα