Διεθνή

ΗΠΑ: Στο Λευκό Οίκο το ζεύγος Ερντογάν- Τους υποδέχθηκαν Τραμπ και Μελάνια (vid)


Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχεται στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ.

Μαζί τους οι σύζυγοί τους, Εμινέ και Μελάνια Τραμπ αντίστοιχα.

"Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την πρώτη μέρα. Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου. Καταλαβαίνουμε από πού προερχόμαστε", είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν, καθώς οι δύο πρόεδροι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον στο Οβάλ Γραφείο.

"Είναι πολύ σεβαστοί στη χώρα τους και στην περιοχή", συνέχισε, αναφερόμενος στον Ερντογάν και τη σύζυγό του, την Εμινέ.

Ο Τραμπ είπε ότι θα συζητήσουν την αγορά των S-400 καθώς και μια πιθανή εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρουσία του Ερντογάν, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις ακροάσεις που ξεκίνησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα και απάντησε ότι είναι "πολύ απασχολημένος" για να τις παρακολουθήσει. Κατήγγειλε όμως για άλλη μια φορά ένα "κυνήγι μαγισσών" σε βάρος του.

Οι δύο ηγέτες θα τα πουν για περίπου 20 λεπτά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με τις συζύγους τους να είναι παρούσες.

Περίπου μισή ώρα μετά σειρά έχουν οι διμερείς συνομιλίες, ενώ αμέσως μετά το διευρυμένο γεύμα εργασίας με συμμετοχή και των συνεργατών τους.

Για μετά τις 22:00 το βράδυ (σ.σ. ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί η δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου με την συμμετοχή Τραμπ και Ερντογάν.