Διεθνή

Ισπανία: 683 νεκροί το τελευταίο 24ωρο


Στους 683 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει μεγάλος όμως είναι μικρότερος σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο ημέρες καταγράφεται επιβράδυνση.

Συνολικά, 15.283 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.756 την Πέμπτη, φτάνοντας στις 152.446.

Τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 5.756, στα 152.446.

«Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχον... Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη», είχε δηλώσει νωρίτερα μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Οι περί τους 300 παρόντες βουλευτές κλήθηκαν για να ψηφίσουν την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 26 Απριλίου, των μέτρων του lockdown.

Η Ισπανία βρίσκεται κοντά στην έναρξη της υποχώρησης της επιδημίας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να ενώσει τις κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας του πίσω από ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής ανοικοδόμησης.

«Προτείνω ένα μεγάλο σύμφωνο για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της Ισπανίας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βάλουν πλάτη» είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης