Διεθνή

JPMorgan: Ανεργία 20% και "βουτιά" του ΑΕΠ κατά 40% το β’ τρίμηνο στις ΗΠΑ


Η JPMorgan είναι η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες που περιέκοψε εκ νέου τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τους οικονομολόγους της να αναμένουν πλέον "βουτιά” της τάξης του 40%. Η προηγούμενη εκτίμησή της επενδυτικής τράπεζας έκανε λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 25% στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη Πέμπτη, που έδειξαν ότι επιπλέον 6,6 εκατ. εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία. Συνολικά περισσότεροι από 16 εκατ. Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καταδεικνύοντας πόσο "βαρύς” είναι ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην οικονομία.

Τα τελευταία στοιχεία για τις απώλειες θέσεων εργασίας καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση, με τους οικονομολόγους της JPMorgan να εκτιμούν μάλιστα ότι ο αριθμός των Αμερικανών που θα χάσουν τη δουλειά τους μπορεί να ανέλθει στα 25 εκατ. τον Απρίλιο και το ποσοστό της ανεργίας να "χτυπήσει” το 20%.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΗΠΑ