Επιχειρήσεις

Κινέζοι “ναυαγοσώστες” για την Folli Follie


Ενώ η Folli Follie παραμένει στο επίκεντρο διελκυστίνδας με μετόχους, πιστωτές, ομολογιούχους και δικαστικές αρχές, Κινέζοι επενδυτές εμφανίζονται ως υποψήφιοι “διασώστες” του πολύπαθου ομίλου, πρόθυμοι να εισφέρουν κεφάλαια και να αναλάβουν την εξυγίανση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital, η China-East Resources (CERIECO) που ανήκει στον όμιλο CMEC, υπέβαλε στη διοίκηση της Folli Follie πρόταση να συμμετάσχει σε ένα σχέδιο διάσωσης, που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της και θα οδηγήσει σε σταδιακή αναστήλωση και πλήρη εξυγίανση του ομίλου FFG.

Η πρόταση προβλέπει εξαγορά των ομολογιών της Follie, περαιτέρω χρηματοδότηση της μέσω ΑΜΚ και ομολογιακών εκδόσεων, διαχωρισμό εμπορικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, αναδιάταξη του διεθνούς εμπορικού δικτύου της κλπ.

Η πρόταση υπεβλήθη προ εβδομάδων, έμεινε όμως στο περιθώριο, καθώς η διοίκηση και οι μεγαλομέτοχοι της Follie είχαν εστιάσει στο δικό τους σχέδιο εξυγίανσης και στη διευθέτηση ποικίλων νομικών περιπλοκών.
Τα δεδομένα άλλαξαν και η κινεζική πρόταση μπαίνει στο τραπέζι, μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος να δεσμευτεί το πακέτο μετοχών της ελβετικής Dufry που κατέχει η Folli Follie- ένα περιουσιακό στοιχείο αξίας 65 εκατ. ευρώ, που αποτελούσε βασικό collateral στο προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν, αλλά η πολυπλοκότητα των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην FFG, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη και την υλοποίηση συμφωνίας για την ανάληψη  του ελέγχου της εταιρείας από τους Κινέζους υποψήφιους “διασώστες”

Διαβάστε επίσης