Ελλάδα

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία το ΙΧ που βρέθηκε μετά τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ


Κλεμμένο από την περιοχή της Νέας Ιωνίας, στις 18 Νοεμβρίου 2018, είναι το μαύρο Opel Corsa, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγο μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την έκρηξη έξω απο τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο Φάληρο και εκτιμάται ότι είναι το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη 1:50, έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla και στον ΑΝΤ1, που ανέφεραν ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στον ΣΚΑϊ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, όπως και έγινε.

Τα τηλεφωνήματα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έγιναν από το κέντρο της Αθήνας, με κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης, γι' αυτό και φαίνονταν οι αριθμοί των τηλεφώνων.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε να καίγεται, περίπου στις 2:05, στη συμβολή των οδών Ανθίων και Πλειάδων, στα Πετράλωνα, και όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και χρώματος, που φυσικά δεν έχουν κλαπεί, γεγονόες που από την αρχή οδήγησε τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσάς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται -κατά πάσα πιθανότητα- για το όχημα των δραστών.

Αυτή η εκτίμηση έγινε βεβαιότητα όταν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, είδαν σε βίντεο από κάμερες της περιοχής ένα ίδιο αυτοκίνητο να περνά από την περιοχή όπου αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου 1:40-1:45, δηλαδή, μόλις λίγα λεπτά πριν γίνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία χτυπάει από το 2013 και «προτιμά» το διάστημα από Νοέμβριο μέχρι και Ιανουάριο, κοντά στις γιορτές, χρησιμοποιεί παρόμοιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος και σε τουλάχιστος τρεις επιθέσεις έχει κάψει τα οχήματα που χρησιμοποίησε.

Ωστόσο, την τελική απάντηση θα δώσει προκύρηξη της οργάνωσης, η οποία αναμένεται από τις Αρχές, προκειμένου να φωτιστούν οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο χτύπημα.

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης