Πολιτική

Κοινός υποψήφιος Δήμαρχος από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!


Όσο και αν ακούγεται παράξενο, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν κοινό υποψήφιο δήμαρχο, σε Δήμο της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων έχουν προκαλέσει σύγχυση σε ότι αφορά στα πρόσωπα που στηρίζουν για τις δημοτικές, καθώς πολλοί υποψήφιοι επιζητούν και προβάλλουν την ιδιότητα του ανεξάρτητου, προκειμένου να αντλήσουν ψηφοφόρους, από διάφορους πολιτικούς χώρους. Όμως, καταγράφηκε και το απίστευτο, υποψήφιος δήμαρχος να έχει την άμεση ή έμμεση στήριξη και των δύο κομμάτων!

Πρόκειται για τον Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατεβαίνει ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, με τον συνδυασμό «Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα».

Στην προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονταν ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης είναι μέσα στους υποψηφίους Δημάρχους που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν, ο συνδυασμός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η παράταξη είναι ακομμάτιστη.

Πώς προκύπτει η στήριξη από τη ΝΔ

Όμως, σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Τριανταφυλλάκης παραβρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγρίνιο στις 5 Απριλίου 2019, όπου και φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων και με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, όπως φαίνεται και στις φωτό και η αίσθηση που επικρατεί στην περιοχή, είναι ότι στηρίζεται από τη ΝΔ.

Το γεγονός ότι αναφέρθηκε και στους υποστηριζόμενους και από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι τυχαίο, καθώς είχε αναφερθεί το όνομά του στους υποστηριζόμενους και τον περασμένο Ιανουάριο.

«Είμαστε ακομμάτιστοι»

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, από τον συνδυασμό  του κ. Τριανταφυλλάκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.
«Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που διακινούνται για στηρίξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε υποψήφιους Δημάρχους, δηλώνουμε καθαρά και σταράτα ότι:
Η παράταξή μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα», με επικεφαλής τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ξεκίνησε και συστήθηκε στους πολίτες ακομμάτιστη και παραμένει ακομμάτιστη.
Η πορεία μας μέχρι τώρα είναι ανεξάρτητη από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες και αυτό φαίνεται έμπρακτα από το ψηφοδέλτιο μας, το οποίο συστάθηκε χωρίς κριτήρια κομματικής ταυτότητας και είναι εξόχως πολυσυλλεκτικό.
Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, ότι το τέλμα που έχει υποπέσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ξηρομέρου, δεν επιτρέπει κομματικές συζητήσεις και υπολογισμούς στην αντιμετώπιση των σημαντικών μας προβλημάτων, που δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά δικά μας.
Η αγωνία κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στην παράταξη μας, λαμβάνοντας και αυτοί να μηνύματα της επερχόμενης μεγάλης νίκης, διόλου δεν μας αφορά.
Δεν ξέρουμε τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, ξέρουμε όμως καλά τι σκεφτόμαστε εμείς για τους εαυτούς μας. Το βράδυ των εκλογών ο Δήμος Ξηρομέρου δεν θα χρωματίσει κανέναν χάρτη κανενός κόμματος. Θα χρωματίσει μόνο την Δύναμη Ελπίδας των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου».

Πώς προκύπτει η στήριξη από τη ΝΔ

Όμως, σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Τριανταφυλλάκης παραβρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγρίνιο στις 5 Απριλίου 2019, όπου και φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων και με τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, όπως φαίνεται και στις φωτό (από το https://xiromeronews.blogspot.com/2019/04/video_6.html#more) και η αίσθηση που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι στηρίζεται από τη ΝΔ.

triantafyllakis

 

xiromero