Διεθνή

Κολομβία: Oι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησιάζουν τους 13.500


Στην Κολομβία ξεπεράστηκε το όριο των 400.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό χθες Τρίτη, την ώρα που οι θάνατοι όδευαν προς το επίπεδο των 13.500 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην πρωτεύουσα Μπογοτά παρέμεναν πολύ κοντά στην πληρότητα.

Στη χώρα των Άνδεων έχουν πλέον επιβεβαιωθεί 410.453 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 13.475. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων ανέρχεται σε 165.698.

Οι ΜΕΘ στην Μπογοτά είναι κατειλημμένες κατά 89%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι η κυριότερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με σχεδόν το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Κι άλλες μεγάλες πόλεις της Κολομβίας, ανάμεσά τους η Μεδεγίν, η Μπαρανκίγια και η Κάλι, πλησίασαν το 100% της πληρότητας των ΜΕΘ κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά τα επίπεδα των εισαχθέντων ασθενών είναι αρκετά χαμηλότερα.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε παρέτεινε ως την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, ιδίως σε κοινότητες που πλήττονται λιγότερο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Κολομβία βρίσκεται πια στην 4η θέση της κατάταξης με βάση τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι πλέον η περιφέρεια της υφηλίου η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις