Διεθνή

Σκάνδαλο διακίνησης προσωπικών δεδομένων υγείας μέσω βρετανικών sites


Σκάνδαλο μεγατόνων που αφορά την διακίνηση στοιχείων προσωπικών δεδομένων υγείας αποκάλυψαν οι Fiancial Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ιστοσελίδες οι οποίες περιείχαν πληροφορίες ιατρικού περιεχομένου μοιράστηκαν με διαδικτυακές εταιρείες όπως η Google και το Facebook  τα προσωπικά δεδομένα πελατών τους, τα οποία αφορούν τις παθήσεις τους, τα ακριβή συμπτώματα του καθενός και λοιπά.

Σειρά ενημερωτικών ιστοσελίδων για θέματα υγείας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. μοιράζονται ευαίσθητα δεδομένα, με δεκάδες εταιρείες ανάμεσά τους και οι αμερικανικοί κολοσσοί Google, Amazon και Facebook. Τα στοιχεία αυτά - που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις φαρμακευτικές βιομηχανίες- αφορούν μεταξύα άλλων αναζήτηση πληροφοριών για ασθένειες ή για συμπτώματα,,

Η εφημερίδα αποκάλυψε οτι 79 από 100 δημοφιλή site παρείχαν την δυνατότητα στις διαδικτυακές εταιρείες να γνωρίζουν την δραστηριότητα και την ταυτότητα κάθε επισκέπτη τους μέσω των cookies.

Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές στην Google και σε άλλες εταιρείες είναι ονομασίες και ταυτότητα φαρμάκων, το ιατρικό ιστορικό του κάθε χρήστη, καθώς και άλλες πληροφορίες.