Πολιτική

Κόντρα Κύρτσου και Οικονόμου για τις κατηγορίες κατά Βαξεβάνη


Στις πρόσφατες τοποθετήσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου με αφορμή το ζήτημα των κατηγοριών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

τόνισε: «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική, και όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις του και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, στις σταθερές και καθαρές θέσεις της κυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ ο κ. Οικονόμου είπε: «Νομίζω σας απάντησα».

Στις δηλώσεις του  κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Κύρτσος απάντησε, μέσω ανάρτησης στα social media, αναφέροντας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του». Κινείται εκτός ευρωπαϊκού  πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαικές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα".

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει στο στο Kontra Channel, τα εξής: «Πιστεύω όμως σαν άνθρωπος των ΜΜΕ και σαν πολιτικός ότι η κριτική προς τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου πρέπει να μείνει σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, μπορώ να το διαβεβαιώσω και από τη δική μου εμπειρία. Επίσης, το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα