Υγεία

Κορονοϊός: Κοκτέιλ φαρμάκων παρέχει 100% προστασία!


Ένα πειραματικό κοκτέιλ φάρμακων κατά του κορονοϊού δοκιμάζεται στο βρετανικό σύστημα Υγείας, στο NHS και αποδεικνύεται ότι είναι 100% αποτελεσματικό στην προστασία έναντι συμπτωματικών περιπτώσεων του ιού αναφέρεται στην εφημερίδα Daily Mail.

Το κοκτέιλ δύο αντισωμάτων REGEN-COV προκάλεσε μείωση κατά 100% στις συμπτωματικές λοιμώξεις σε «τουλάχιστον 2.000» ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 174 νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός φαρμάκων που αποτέλεσε μέρος της θεραπείας για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της μάχης του κορονοϊού πέρυσι, μείωσε επίσης τα συνολικά ποσοστά μόλυνσης – συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών – κατά περίπου 50%.

Το πειραματικό φάρμακο, τα ευρήματα του οποίου δημοσιοποιήθηκαν ύστερα από ανάλυση που στηρίχθηκε σε 400 συμμετέχοντες στις ΗΠΑ, αποτελείται από δύο μονοκλωνικά αντισώματα και λειτουργεί δεσμεύοντας μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού. Αυτό βοηθά στον αποκλεισμό λοιμώξεων του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το Covid-19, από την προσκόλληση στα κύτταρα και επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκριθεί.