Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι o διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης


Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την άποψη που εξέφρασε ένας εκ των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την οποία η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας.

«Αυτή είναι η άποψη του δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπάρχει πρακτική της δημοσιοποίησης παρόμοιων απόψεων. Στην περίπτωση αυτή δεν την σχολιάζουμε , ξεκινάμε από το ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κομερσάντ», η οποία έγραψε ότι ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κονσταντίν Αρανόφσκι θεωρεί ότι η Σοβιετική Ένωση «ήταν ένα κράτος που δημιουργήθηκε παράνομα», ότι η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας και ότι είναι ένα κράτος «που δεν εμπλέκεται σε εγκλήματα ολοκληρωτισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ