Διεθνή

Επιβεβαιώνει η Μόσχα: Υπήρξε πράγματι πράκτορας της CIA στο Κρεμλίνο


Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ ότι πράκτορας της CIA είχε διεισδύσει στο Κρεμλίνο και επί πολλά χρόνια έδινε πληροφορίες. Διαψεύδουν όμως ότι βρισκόταν στο περιβάλλον του Πούτιν και ότι ήταν σε θέση να έχει πληροφόρηση για την υποτιθέμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πράκτορας ονομάζεται Ολεγκ Σμολένκοφ και εργαζόταν στην κυβερνητική υπηρεσία του Κρεμλίνου το διάστημα 2017 -2018, χωρίς να έχει επαφές με τον περιβάλλον του πρόεδρου Πούτιν. Από τη θέση και τις αρμοδιότητες που είχε δεν  θα μπορούσε να αποκτήσει γνώση για δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα σήμερα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια είχαν μεταδώσει ότι ένας πράκτορας της CIA που είχε διεισδύσει στην ρώσικη κυβέρνηση, ανακάλυψε στοιχεία για ρωσική ανάμειξη  στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τα γνωστοποίησε στις αμερικανικες αρχές το 2017, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία, επειδή υπήρχε φόβος να αποκαλυφθε

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου  δήλωσε ότι ο Σμολένκοφ απολύθηκε το 2017 και ότι η όλη η ιστορία που δημιουργήθηκε σχετικά με τις δήθεν αποκαλύψεις του είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη.

Διαβάστε επίσης