Επιχειρήσεις

Ξαναλειτουργεί σύντομα η Hellenic Steel


Στην αποκάλυψη πως "σε λίγες ημέρες η Hellenic Steel δεν θα είναι πτωχευμένη", προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σπύρος Κωνσταντινίδης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός η εταιρεία δεν θα είναι πτωχευμένη και θα τεθεί σταδιακά σε πλήρη λειτουργία με μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ και με τις θέσεις εργασίας, σε πρώτη φάση, να προσεγγίζουν τις 400".

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο συμπόσιο που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), με θέμα "Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο", τόνισε πως η χαλυβουργική βιομηχανία "που κατασκευάζει ένα μοναδικό προϊόν, θα ανθίσει και θα μπει και πάλι στο χρηματιστήριο παρά το γεγονός ότι κάποιοι το αμφισβητούν".

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Αμερικανών επενδυτών της Jordan International, ανέφερε πως δυνατότητα ετήσιας παραγωγής της χαλυβουργικής εταιρείας ανέρχεται σε 700.000 τόνους, επισήμανε ότι "σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν με τη μισή".

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Jordan προχώρησε στην επένδυση, ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε ότι ο ένας εκ των δύο αδερφών δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της χαλυβουργίας και ο άλλος είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι καλύτεροι πελάτες της Hellenic Steel, αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της.

Εν συνεχεία, ο ειδικός τεχνικός σύμβουλος της Hellenic Steel, Νίκος Ρήτας, δήλωσε ότι η εταιρεία πτώχευσε με ενεργητικό 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία και επισήμανε ότι: "εξωτερικοί παράγοντες δεν άφησαν την εταιρεία να αναπτυχθεί. Οι χαλυβουργίες της Ευρώπης την εμπόδισαν".

Κλείνοντας, ο εκκαθαριστής της εταιρείας, Νίκος Μπαράντος, σημείωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και η Hellenic Steel θα επαναλειτουργήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτές της Jordan International βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.