Επιχειρήσεις

Το 14% του προσωπικού της θα απολύσει η Opel


Σε εσωτερική αναδιάρθρωση προχωρά η  Opel, προσαρμόζοντας την παραγωγική δομή της στις νέες τεχνολογίες και στις ανάγκες αυτοματοποίησης. Η αναδιάθρωση φέρνει περικοπές προσωπικού και απολύσεις.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει το προσωπικό της απολύοντας περίπου 4.100 άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι κινήσεις επισπεύδονται, λόγω της διαφαινόμενης πτωτικής τάσης των πωλήσεων αυτοκινήτων με συμβατικά καύσιμα.

Η Opel θα μειώσει κατά 2.100 τις θέσεις εργασίας έως το 2025. Πιθανόν να προχωρήσει σε άλλα δύο "κύματα", που θα αφορούν από 1.000 εργαζόμενους τη φορά έως το 2029, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της στο Bloomberg, τονίζοντας οτι περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μέσω της ίδιας της Opel τις επόμενες ημέρες.

Οι 4.100 θέσεις εργασίας αντιστοιχούν στο 14% του συνόλου των  υπαλλήλων  της  Opel.

Παρά το ότι ο όμιλος  Peugeot -Citroen που αγόρασε  την Opel το 2017, συνέβαλε στην αναζωογόνηση της σε μεγάλο βαθμό,  η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων, κάτι που χωρίς μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μοιάζει αδύνατο.

Η τελευταία μοιάζει ιδιαίτερα φιλόδοξη για τη γερμανική βιομηχανία, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται λιγότερα εξαρτήματα και λιγότερη ανθρώπινη εργασία για να παραχθούν.

Διαβάστε επίσης