Επιχειρήσεις

Μετά από 15 χρόνια(!) το Δημόσιο υποχρεώνεται να πληρώσει την Newsphone


 Μετά 15 χρόνια δικαστικής διαμάχης, το Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει στην εταιρεία Newsphone πρόσθετες αμοιβές 4 εκατ. ευρώ, για τις πληροφορίες που παρείχε μέσω τηλεφωνικών γραμμών της σε ψηφοφόρους, στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2004 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο είχε παραπεμφθεί η υπόθεση μετά από αναιρετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναγνώρισε ως βάσιμη τη σχετική απαίτηση της εταιρείας, υποχρεώνοντας το Δημόσιο να της καταβάλει επιπλέον τον αναλογούντα ΦΠΑ για τις συνολικές επιδικασθείσες αποζημιώσεις.

Στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου μνημονεύεται προγενέστερη απόφαση του ιδίου δικαστηρίου, που υποχρέωνε το Δημόσιο να καταβάλει στη Newsphone 1,94 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθενται τώρα πρόσθετη αποζημίωση 1,42 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ 640 χιλιάδων ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε αγωγική απαίτηση της εταιρείας ποσού 6,1 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, για την υλοποίηση συμπληρωματικού έργου παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών πληροφοριών στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Διαβάστε επίσης