Ενέργεια

Μετοχικό deal 47,5 εκατ. στον «Καράτζη» και δημόσια πρόταση για τις μετοχές του


Αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος στην εισηγμένη εταιρεία «Καράτζης», που αναπτύσσει πολυσχιδείς δραστηριότητητες, διαθέτοντας βιομηχανικές μονάδες υλικών συσκευασίας, ξενοδοχεία και θυγατρικές επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Με προσυμφωνημένη χρηματιστηριακή συναλλαγή μεταβιβάστηκε σήμερα έναντι 47,5 εκατ. ευρώ πακέτο 5.643.204 μετοχών της, που αντιστοιχεί σε 38,4% του μετοχικού κεφαλαίου.  Ως πωλήτρια του πακέτου φέρεται η  Μαρία Καράτζη, δεύτερη βασική μέτοχος της εταιρείας. Αγοραστής είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αδελφός της Αντώνης Καράτζης, ο οποίος κατείχε ανάλογο ποσοστό.

Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, ο βασικός μέτοχος Αντ. Καράτζης αποκτά συνολικό ποσοστό πάνω από 50% και θα είναι υποχρεωμένος να καταθέσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά όλων των υπόλοιπων μετοχών που βρίσκονται σε διασπορά.

Η μεταβίβαση έγινε στα 8,417 ευρώ ανά μετοχή, 12,8% χαμηλότερα από την τιμή χθεσινού κλεισίματος που ήταν 9,65 ευρώ.

Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η τιμή της δημόσιας πρόταση, δεδομένου ότι η μέση σταθμισμένη τιμή εξαμήνου διαμορφώνεται χαμηλότερα, στα 8,002 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η εισηγμένη εταιρεία είναι η ναυαρχίδα ενός επιχειρηματικού ομίλου με ετήσιο τζίρο 190 εκατ. ευρώ. Περίπου το 45% του τζίρου προέρχεται από τον ενεργειακό τομέα.
 Διαθέτει πέντε εργοστάσια παραγωγής δικτύων και υλικών συσκευασίας, δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων στην Κρήτη («Nana Beach» και «Nana Princess»), φωτοβολταϊκά πάρκα και θυγατρική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος («ΚΕΝ»).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις