ΕΥΖην

Michael Douglas: Το "MeToo" έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Χόλιγουντ


Υποστηρίζοντας για μία ακόμη φορά το #MeToo, ο Michael Douglas επεσήμανε σε συζήτηση με τον Danny De Vito στο συνέδριο «Produced By Conference» στο Λος Άντζελες, ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Χόλιγουντ.

«Το κίνημα #Me Too ήταν εκπληκτικό, καθώς έφερε στη βιομηχανία μας περισσότερες γυναίκες από ποτέ» τόνισε ο ηθοποιός.

«Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κάποια λάθη από πολλούς ανθρώπους ή κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος πληθυσμός. Νιώθω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αγαπάμε όλοι αυτή τη διαδικασία και να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας».

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Douglas κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από τη συγγραφέα και δημοσιογράφο, Σούζαν Μπρόντι, η οποία υπήρξε συνεργάτης του τη δεκαετία του ‘80.

Οι κατηγορίες της δημοσιεύτηκαν στο «The Hollywood Reporter» δέκα ημέρες μετά από συνέντευξη του Douglas στο «Deadline» ο οποίος ανέφερε ότι γνώριζε πως μια πρώην υπάλληλος του σκοπεύει να δημοσιεύσει κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του και έσπευσε να τις διαψεύσει προκαταβολικά, παρουσιάζοντας τα γεγονότα από τη δική του πλευρά.

Η Σούζαν Μπρόντι υποστήριξε ότι την εποχή που εργαζόταν στην Stonebridge Productions, εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού, δέχθηκε «σεξουαλική παρενόχληση από τον Μάικλ Ντάγκλας και ότι μία φορά αυνανίστηκε μπροστά της».

Ο ίδιος δημοσίευσε τις καταγγελίες και συνέχισε να τις αρνείται όταν η καταγγέλλουσα τις επανέλαβε στο «The Today Show».

Ο Danny De Vito έκανε αναφορά στους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι είναι «απαραίτητο να είσαι ανοιχτός» με τους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάζεσαι.

Αναφέρθηκε επίσης σε «άθλια» συμπεριφορά από στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά δεν πρόσθεσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Michael Douglas έχει δηλώσει και στο παρελθόν την υποστήριξή του στο κίνημα #MeToo. Μετά τους ισχυρισμούς, εναντίον του ανέφερε: «Υποστηρίζω το #ΜeΤoo κίνημα με όλη μου την καρδιά. Πάντα υποστήριζα τις γυναίκες σε αυτή τη διαδρομή μου».

Διαβάστε επίσης