Αγορές

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν παρά την υπογραφή της προκαταρκτικής αμερικανοκινεζικής εμπορική συμφωνία διότι υπάρχουν αρκετά ακανθώδη ζητήματα που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,07% υψηλότερα στις 23.933 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή.

Απώλειες 0,49% για τον Shanghai Composite στις 3.074 μονάδες, 0,42% για τον CSI στις 4.149 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 28.764 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,63% στις 7.158 μονάδες και κατά 0,77% ο Kospi στις 2.248 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε υπέγραψαν χθες Τετάρτη συμφωνία που θα οδηγήσει σε άρση ορισμένων δασμών και σε αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα για μια περίοδο δυο ετών.

Ωστόσο, η λεγόμενη «φάση 1» της συμφωνίας δεν εξαλείφει τελείως τους δασμούς ενώ οι στόχοι για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ύψους 200 δισ. δολαρίων μοιάζουν τρομακτικοί.

Διαβάστε επίσης