Διεθνή

Μόσχα: Πάνω από 1000 συλλήψεις διαδηλωτών


Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συνελήφθησαν σήμερα στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συνολικά,1.074 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες παραβάσεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, που δεν είχε την άδεια των αρχών και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημοτικό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις των διαδηλωτών που πλημμύρισαν την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, τη λεωφόρο Τβερσκάγια, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» απωθώντας τον κόσμο προς τους γειτονικούς δρόμους.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη των ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα, ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να μπλοκάρουν για λίγα λεπτά δρόμους στο κέντρο της Μόσχας. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, εμποδίζοντας τον αποκλεισμό, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το AFP, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν με τη χρήση βίας και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Διαδηλώνουμε ειρηνικά, δεν έχουμε όπλα (…). Δεν τους δώσαμε καμία αφορμή για να προχωρήσουν σε τόσο βίαιες συλλήψεις» είπε η Αναστασία Ζαμπαλιούεβα, 27 ετών.

Ετικέτες Ρωσία